Brokoli Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Brokoli Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli köftesi, Lahanagiller veya turpgiller familyasından küçük yeşil yumrular halinde olan, haşlanarak yemeği hazırlanan bir sebze çeşididir. Brokoli içeriğinde yüksek miktarda diyet lifi ve vitaminler içeren bir gıda kaynağıdır. Ayrıca görünümü minyatür görünümlü bir ağacı anımsatır. Brokolinin kimyasal yapısı oldukça karmaşık içeriğinde bulunan bileşenleri kansere karşı koruyucu bire etki içerisindedir. Fakat hangi bileşenlerinin kansere iyi geldiği henüz bilinmemektedir. Fakat brokolinin diğer sebzelerle beraber düzenli olarak tüketilmesinin vücutta kanser hücresi oluşumunu engellediği ortaya konmuştur. Vücut içerisinde kronik iltihaplanma sorunlarını önleyici etkisi de vardır. Bunun yanında brokoli sebzesi vücudun direncini arttırıcı etkisiyle hastalıklara karşı tam bir koruma kalkanı görevi üstlenir. Her anlamda tam bir sağlık deposu olan brokolinin biz bugün sizlere köftesinin tarifini vereceğiz. Her evde en az haftada bir kez tüketilmesi gereken sebzelerin başında gelen brokoli pek de sevilmeyen bir sebze olduğundan başka gıdalar ile karıştırılarak gözle fark edilmeyecek şekilde yapılan yemeklerinin tariflerini bilmekte fayda vardır.

Brokoli köftesi malzemeleri
  • Bir adet orta büyüklükte brokoli,
  • Bir adet kuru soğan,
  • Bir adet yumurta,
  • Yarım demet kadar maydanoz,
  • Karabiber, pul biber kırmızı toz biber ve tuz,
  • Bir su bardağı dolusu galeta unu,
  • Yarım çay kaşığı kadar kabartma tozu.
Kızartmak için
  • Sıvı yağı.
Brokoli Köftesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle Brokolilerin ayıklanarak bol suda yıkanması gerekir. Yıkandıktan sonra lekeli yerleri de temizlenir ve tencere içerisine yerleştirilerek üzerini geçer geçmez suda haşlanması için normal ateşte ocak üzerine yerleştirilir. Haşlanan brokoliler bir süzgeç yardımı ile suyundan ayrıştırılarak bir derin kap içerisinde iyice ezilir. Daha sonra içerisine çok küçük kıyılmış kuru soğan, yumurta, maydanoz, baharatlar, kabartma tozu, galeta unu ve tuz ilave edilerek iyice özleşinceye kadar elle yoğurulur. Köfte harcı hazır hale getirildikten sonra harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak kızartma halinde pişecek şekilde ve kalınlıkta ayarlanır. Bütün harç bu şekilde yapıldıktan sonra bir tava içerisinde az bir yağ ile çift taraflı iyice kızartılır ve servis tepsisine hepsi yerleştirilir. Artık Brokoli Köftelerimizservise hazır hale gelmiştir. Bu arada bu tür köfte yemeklerinin yemek saatine yakın yapılmasında fayda vardır. Böylelikle sıcak bir şekilde yanına koyacağınız garnitürler ile servis yapılabilir ve afiyetle yenir.

Brokoli Köftesi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Brokoli Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Kalori?

Brokoli Kalori?

Brokoli Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Zeytinyağlı Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Filizi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Brokoli Filizi Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yoğurtlu Brokoli Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Brokoli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Güncel

Brokoli Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sararmış Brokoli Yenir  mi?

Sararmış Brokoli Yenir mi?