Brokoli Çorbası Brokoli çorbası, herkes tarafından sevilmeyebilir ancak aslında oldukça faydalı bir çorbadır. Brokoliyi normalde tüketmeyen biri olarak, çorbasını çok seviyorum. Eğer brokoli sevmiyorsanız ancak çorbasını denemediyseniz, bir kez olsun denemenizi tavsiye ederim. Daha önce tatmadığınız için pişman olacaksınız. Brokoli Çorbası Tarifi Brokoliyi dallarına ayırıp akan suyun altında yıkayın. Bir tencereye su koyup içine tuz ekleyin ve brokoliyi koyup yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan brokolinin fazla suyunu süzün ve bir blender yardımıyla püre haline getirin. Başka bir tencerede tereyağını eritip, üzerine unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurun ve azar azar süt ekleyerek karıştırın. Beşamel sos kıvamına geldiğinde, tuz ekleyip brokoli püresini ekleyin ve karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın. İsteğe bağlı olarak üzerine baharat serpiştirerek ve yanında taze ekmekle servis edebilirsiniz. Aşağıdaki tarif, kolay ve lezzetli bir brokoli çorbası elde etmenizi sağlar. Brokoli Çorbası malzemeleri:
Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır? Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp şeklinde doğradığınız patatesi, halka şeklinde dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğanı bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ekleyerek, haşlama suyunun da yarısını tencereye alarak blender ile iyice ezin. Kıvamı koyu olursa, kalan haşlama suyundan ekleyerek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiber ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın kremasını ekleyin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun. Not: Servis sırasında çorbayı brokoli ile süslemek isterseniz, haşlanan sebzelerden bir kaç brokoliyi ayırmayı unutmayın. Bol vitaminli ve lezzetli bir çorba elde edeceksiniz. Brokoli sevenlerin hoşuna gideceğini düşünüyorum. Püf Noktası Brokoli alırken, üzerinin çiçeklenmemiş olmasına dikkat edin. Brokolinin antikanserojen özelliğini kaybetmemesi için buharda pişirmeyi veya sotelemeyi tercih edin. Brokoli hakkında daha fazla bilgi ve tarif için tıklayınız. Uyarılar: Sütün sebep olabileceği sindirim sorunları nedeniyle, bir yaşından küçük bebekler için brokoli çorbasını sütsüz olarak uygulamanızı öneririm. |