Brokoli Salatası ÇeşitleriBrokoli, en faydalı sebzeler arasında yer alır. Çok bilindik bir sebze olmasa da oldukça faydalıdır. Brokoli, hücre yapısını koruyarak kanser hücrelerine karşı korur, iltihaplanmayı önler ve vücudun hastalıklara karşı direncini artırır. Ayrıca, sindirim sistemini destekler ve kalp ve damar hastalıklarına karşı korur. Bu kadar faydası olan bir sebzenin sıkça tüketilmesi gerekir. Gayet de lezzetli bir tattır ve birçok şekilde salataları yapılarak tüketilir. Brokoli salataları, hem faydalı hem de kolay ve pratik olup, görsel açıdan hoş lezzetler arasında yer alır. Yoğurtlu Brokoli Salatası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Yoğurtlu Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?Brokoli salatamız için öncelikle brokoli çok küçük olmayacak şekilde parçalara ayrılır. Parçalanan brokoliler yıkanır ve tencereye alınır. Üzerine bir miktar su konulur, ocağa alınır ve kısık ateşte çok ezilmeden hafif haşlanır ve süzülüp bir kenara alınır. Ardından, bir patates ve havuç soyulur, brokoli büyüklüğünde doğranır ve tencereye konulur, ocağa alınır ve onlar da haşlanıp süzülür. Derin bir kapta sebzeler karıştırılır, üzerine damak tadınıza göre tuz atılır, iki yemek kaşığı zeytinyağı eklenir ve harmanlanır. Sebzeler servis tabağına alınır. Yoğurt sosu için yoğurt bir kaba alınır, üzerine iki sarımsak rendelenir ve çırpılır. İyice karışınca sebzelerin üzerine ilave edilir, ardından pul biber ile süslenerek servis edilir. Sarımsaklı Brokoli Salatası Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Sarımsaklı Brokoli Salatası Nasıl Yapılır?Salatamızın yapımı için brokoli küçük ağaç parçalara ayrılır, yıkanır ve bir tencereye alınır. Üzerine su eklenir ve ocağa alınıp ocak açılır. Brokoliler haşlanmaya bırakılır. İmkanınız varsa buharda pişiren tencereler kullanırsanız çok daha sağlıklı olur. Brokoli haşlanınca süzülür ve derin bir kaba alınır. Biraz soğuması beklenir. Ardından, bir adet limon yıkanır ve suyu sıkılır. Dört beş diş sarımsak ezilerek içerisine eklenir. Ardından pul biber, tuz ve yarım çay bardağı zeytinyağı da ilave edilip iyice harmanlanır. Ardından servis tabağına alınır ve afiyetle yenir. Brokoli Salatalarının FaydalarıBrokoli salataları, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sağlıklı bir besin kaynağıdır. Brokoli, yüksek miktarda C vitamini ve K vitamini içerir. Ayrıca, lif bakımından zengin olup sindirim sistemini destekler. Antioksidan özellikleri sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur. Düzenli brokoli tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve çeşitli hastalıklara karşı korunma sağlar. Brokoli Salataları ile İlgili Ekstra BilgilerBrokoli salatalarını daha da çeşitlendirmek mümkündür. Örneğin:
|
Brokoli salatası yaparken brokolileri ne kadar haşlamamız gerektiğini nasıl anlayabiliriz? Çok mu yumuşak yoksa biraz diri mi kalmalı?
Cevap yazMerhaba Serkut,
Brokoli salatası yaparken brokolilerin ne kadar haşlanması gerektiği konusunda en iyi sonuç, brokolilerin diri kalmasıdır. Yaklaşık 3-4 dakika kadar haşlaman yeterli olur. Bu şekilde brokoliler hem rengini hem de besin değerlerini korur. Haşladıktan sonra hemen soğuk suya tutup şoklarsan, diri kalmalarını ve canlı rengini korumalarını sağlamış olursun. Afiyet olsun!