Havuçlu Brokoli Salatası Havuçlu brokoli salatası, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir salata türüdür. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen brokoli, sayısız faydaya sahip bir sebzedir ve tam bir kanser savaşçısı olarak bilinmektedir. İçeriğindeki beta karoten sayesinde uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Brokoli, salata olarak veya et yemekleriyle birlikte garnitür olarak kullanılabilir. Özellikle etin kanserojen etkisini bu şekilde azaltabilirsiniz. Hatta brokoli suyunu içerek, bağırsak, yemek borusu ve mide kanseri gibi sindirim sistemi kanserlerinin önlenmesine yardımcı olabilirsiniz. Brokoli haşlandığında, faydalı özelliklerinin büyük bir kısmını kaybeder. Bu nedenle haşladığınız suyu mutlaka kullanın. Mümkünse brokoliyi buharda pişirmeye çalışın. Bu şekilde tüm faydalarından yararlanabilirsiniz. Havuçlu brokoli salatası, lezzeti ve besleyici değeri göz önünde bulundurulduğunda, kış aylarında vazgeçemeyeceğiniz salatalardan biri haline gelecektir. Eğer bu salatayı daha önce yapmadıysanız, tarifimize göre denemenizi tavsiye ediyoruz. Hepinize kolay gelsin. Havuçlu Brokoli Salatası İçin Gerekli Malzemeler
Havuçlu Brokoli Salatası Nasıl Yapılır? Brokoli demetini küçük parçalara bölün ve buharda pişirmeye başlayın. Buharda pişirme, sağlıklı bir pişirme yöntemidir. Bir yandan da kırmızı biber ve havucu ayıklayın ve verev şekilde doğrayın. Tencerede kaynattığınız suda bu sebzeleri hafifçe haşlayın. Sebzeleri sıcak sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk veya buzlu suya sokarsanız, doğal renklerini koruyabilirsiniz. Bu sayede salatalarınız daha hoş görünecektir. Havuçlu brokoli salatası için derin bir kase hazırlayın. Haşlanan sebzeleri içine alın ve mısır konservesi ilave edin. Brokoli de piştiyse içine katarak hepsini karıştırın. Şimdi salatanın sosunu hazırlayabiliriz. Bunu bir kavanoz yardımıyla yapmanız önerilir. Zeytinyağını, tuzu ve nar ekşisini kavanoza koyarak iyice çalkalayın. Sosun nasıl kolayca yoğunlaştığını ve karıştığını göreceksiniz. Daha sonra bu sosu salataya ekleyin ve iyice karıştırın. Havuçlu brokoli salatasını yarım saat kadar buzdolabında dinlendirirseniz, daha lezzetli olacaktır. Hemen ikramınızı yapabilirsiniz. Masada göz dolduracak kadar lezzetli ve besleyici bir salata, herkesi memnun edecektir. Afiyet olsun. |